måndag 21 mars 2011

Som lärare vet jag

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article12745624.ab

Som lärare vet jag tyvärr mycket väl att den här typen av lekar existerar. Men de är verkligen inte tillåtna. Vi tar tag i allt vi ser vilket tyvärr inte är allt. Mycket sker bakom våra ryggar och det skulle verkligen behövas fler vuxna i skolan.

Jag har jobbat som lärare i snart 10 år och arbetsbelastningen blir bara större och större. Vi får fler och fler uppgifter men inget plockas bort. Trots det räknar alla med att vi ska hinna med allt det andra runt omkring. Det gör vi inte.... Tiden räcker inte till......

Jag har många gånger sett spår och ärr efter de här maktlekarna och varje gång har det lett till en massa uppföljning och samtal vilket tar mycket tid. Missförstå mig inte nu. Den viktigaste uppgiften vi har som vuxna är att hjälpa barnen att bli sociala och empatiska samhällsmedborgare men vi behöver mer hjälp till det. Vi lärare hinner inte med allt. När de här samtalen tar så mycket tid är det annat som får stryka på foten.

Undervisningen som förr var den största delen av mitt yrke har nu blivit en bråkdel av vad jag håller på med på jobbet. Vart tog den vägen? Hur har barnen kunnat förändrats så mycket att den största delen av uppfostringen nu ligger på skolan? Vad har hänt med föräldrarollen? Har föräldrar nu för tiden ingen ork och tid kvar till sina barn?

Någon borde fundera på vart vi är på väg och ta tag i det. Kanske skulle du och jag vara de första med att försöka förändra???

Kanske du och jag.......

Var är mitt Sverige?

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12759012.ab

Hur jävla svårt ska det vara att hjälpa de få som fått så svåra biverkningar av vaccinet som dessa.

Har inte alla samma rättighet till ett värdigt liv?

Har inte alla rätt till hjälp?

Jag trodde i min enfaldighet att Sverige var ett rättvist land där alla var lika värda och där myndigheterna tog ansvar.

Får bara tacka min gud att inte vi är bland de drabbade den här gången, men vad skulle vi göra om så var fallet. Vi tvekade aldrig att ta vaccinet......

Kanske bara dags att acceptera att vi tillhör den LILLA människan som står utanför systemet. När allt är OK så fungerar livet men så fort någonting händer så vänder alla ryggen till.

Är man inte NÅGON eller har kraft och kunskap för att kriga för sin sak så får man klara sig så gott det går.

Var har det Sverige tagit vägen som jag trodde att jag levde i???

Tjockis mamman

 Tycker verkligen att Anna har varit duktig som tappat så många kilon.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article12743607.ab

Eller tappat är fel ord. Det är hårt arbete bakom varje förlorat kilo och det krävs verkligen att man är bestämd och vet vad man vill.

Mitt största problem när jag sätter igång med träning och koll på kosten är att det inte sker snabba resultat. I början är jag så motiverad och stolt över varje framsteg som jag gör men sen tröttnar jag. När resultaten väntar på sig och det inte syns alls på vågen att mitt hårda jobb ger resultat då slutar jag.

Jag är en tävlingsmänniska och tycker att jag borde kunna tävla mot mig själv och vinna men det går bara inte. Jag vet inte varför.

Det jag gör att skriva listor. Jag har listor på allt. På sträckan jag springer, på tiden, på kcal, på hur ofta jag tränar och givetvis på vikten.....

Efter varje pass prickar jag av och ser resultaten och framstegen på allt utom vikten. Där händer det ingenting. INGENTING! Ibland har jag till och med ökat i vikt. Det gör mig så förbannad att jag bara ger upp och äter en kaka i stället.

Ja, jag vet att är helt fel sätt och att jag bara måste bestämma mig men det är inte så jävla lätt.

Snart är det dags för ännu ett nytt försök och jag ska verkligen försöka den här gången. Jag vill verkligen bli av med bullen på min mage.....

/Tjockis mamman

På tiden

Jag tycker att det verkligen var på tiden att resten av världen agerade.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12758541.ab

Gaddafi är inte klok. Visst vore det kanske dumt att medvetet döda honom men om han skulle råka stå i vägen för en missil så skulle inte jag gråta i alla fall.

Han utlyser vapenvila efter vapenvila och sedan bryter han den själv.

Känner med alla som faktiskt bor och har sina liv där......