torsdag 1 september 2011

Ord mot ord

Blir så ledsen o förbannad när jag läser det här.

Hur kan det komma sig att kvinnor fortfarande på 2000-talet inte är värda mer. I alla fall inte i allas ögon. Jag blir bedrövad o vet inte varken ut eller in.

Allt för ofta hör man kommentarer om hur killar är bättre än tjejer o jag börjar tröttna på det. Senast var det Ricky i Robinson som påpekade att killarva var mycket bättre än tjejerna o att de bara borde fixa mat o låta killarna göra resten.

Om vi ska komma någonstans med jämställdheten måste vi ändra på grundsynen hos alla. Vi måste ta alla tjejers åsikter på allvar. Vi måste ta alla polisanmälningar på allvar. ALLA!!! Hur många ska behöva dö innan allmänheten fattar.

Kvinnor måste bli starkare o våga tro på sig själva. Men hur ska de kunna göra det när alla runt omkring misstror de.

Jag blev själv utsatt för psykisk misshandel vilket är omöjligt att bevisa. Mitt X var expert på att manipulera alla o det var ingen som fattade vad det var jag pratade om (förutom min egen familj). Han som var så trevlig o social skulle väl aldrig behandla någon så som jag sa.

Det blir bara ord mot ord.

Många misshandelsfall börjar med det psykiska innan det går över till fysiskt våld. I vissa fall blir det direkt väldigt grovt.

Jag vågade ta steget att lämna mitt X med stöd av min familj men jag vågade inte polisanmäla honom. Jag var rädd för att han skulle hitta på något och att ingen skulle tro mig. Jag var rädd för att han skulle ställa till det angående vår gemensamma son.

Hur skulle någon kunna tro mig? Det fanns ju inga bevis. Men även med bevis som blåmärken verkar det vara omöjligt att bli tagen på allvar som kvinna.

Jag är kvinna o jag vill bli trodd utan att bli skuldbelagd. Det kan aldrig vara mitt fel om någon behandlar mig illa.....

Stå upp o var stolt :)

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13562800.ab