torsdag 30 augusti 2012

Din sång


Den här sången sjöng jag för F o jag menade varje ord jag sjöng...
Det gör jag fortfarande.
Älskar dig o saknar dig

Let me hold you one last time


Göra karriär

Blir så trött på allt prat om att lärarnas status ska höjas genom att ge oss större möjlighet att göra karriär...

Karriär genom vad? Vad menar de att vi ska göra?

De flesta lärarna jag känner vill inte göra karriär. De vill hålla på med just det vi har utbildat oss till. Att jobba med våra barn och ungdomar. Vi vill vara lärare o vi vill ha chansen att göra det vi är bra på o inte sitta o dokumentera hela dagarna.

När ska våra politiker lyssna på oss som lever ute i verksamheten dagligen? Låt oss sköta vårt jobb o ge oss de resurser som vi anser nödvändiga för att ge alla våra barn en vettig chans till en bra start i livet. Finns inget mer nedslående än att konstatera var problemen ligger o dokumentera det för framtida ev påhopp. Att lösa problemen finns det inga resurser till så eleven får klara sig på egen hand men vi har i alla fall ryggen fri genom att vi har upptäckt problemet o skrivit ner det på ett papper.

Jag hatar att inte räcka till för mina elever o om jag en dag slutar som lärare så kommer det vara för att mitt samvete inte klarar mer. Att veta att man hade kunnat hjälpa så många fler elever om bara tiden o resurserna fanns känns inte bra. Att inte kunna göra nåt känns inget bra.

Jag ber alla politiker att komma o undervisa på en 7-9 skola i ett antal veckor o sen kan ni se vad ni tycker måste ändras. Sen kan ni se vad det är för karriär vi ska göra...

Kramis